+385/51/880-186 - ID. COD: HR-AB-51-040227918 info@krktourist.com

Krk sziget felfedezése kerékpárral is csodálatos!
Főleg ha van kiépített kerékpárút is!

Krk, a horvát Adria egyik legnagyobb szigete, amely sok tekintetben egyedülálló. Nagy hibát követnek el azok, akik itt tartózkodásuk ideje alatt nem mozdulnak ki, lévén a sziget igen gazdag látnivalókban, melyeket akár már kerékpárral is felfedezhetünk.

A 400 km2 területű és 68 települést számláló Krk legmagasabb pontja az 569 méteres Obzova-csúcs. Tekintettel a szigeten lévő látnivalók széles palettájára, a végéhez közeledik a mintegy 130 km összhosszúságú bicikliút kialakítása, amely lehetővé teszi, hogy két keréken járjuk be a sziget településeit. A „Szigeti transzverz” nevű út valójában a már meglévő szigeti gyalogos-kerékpár útvonalak összekapcsolása, melyek plusz rendbetételével, összehangolásával, jelzésekkel történő ellátásával és a térképen GPS-sel történő feltüntetésével egy igen kellemes kerékpárútvonalat ad ki. A bicikliútvonal nagyrészt Krk legattraktívabb vidékein át vezet: az érintetlen tájakon, melyek közelében számos kulturális- történelmi műemlék és régészeti lelőhely található.

Krk egyébként természeti értékekben, barlangokban és hasadékokban is gazdag, itt van például a Dobrinjénél megbúvó Biserujka barlang. A sziget partja csipkézett, számos rejtett kis öböl, homokos partszakasz várja a fürdőzőket, melyek közül külön említést érdemel a gyógyiszapjáról is híres Soline-öböl. A szigeten két tó – a Jezero és a Ponikva – található és három folyó – a Veli, azaz a Dobrinjski potok, a Vretenica és a Vela Rika – is csörgedezik. Különleges látnivalónak számít a fakókeselyűknek otthont adó két madártani rezervátum: a Krk tőszomszédságában lévő Prvić-szigetecske, valamint a sziget észak-keleti sziklás része.